Kyrago's Vizsla kennel
Hongaarse Vizsla korthaar

Kyrago's Vizslakennel

Van harte welkom op de website van Kyrago's Vizslakennel. Het doel van deze website is om u te informeren over onze vizslakennel in Oostwold, een klein plaatsje in Oost-Groningen. Graag willen wij u op deze manier kennis met ons en onze Vizsla's laten maken.

We zullen ons kort voorstellen: wij zijn Tom en Sylvia, de eigenaren van de kennel. Beiden zijn we actieve buitenmensen en gevallen voor de Maygar Vizsla; de Hongaarse staande korthaar jachthond. Zijn leergierigheid en werklust  in combinatie met zijn enthousiasme en aanhankelijkheid maakt de Vizsla voor ons tot de ideale jachthond die ook geweldig als huisgenoot is.

Onze kennel is een kleinschalige Magyar Vizsla korthaar kennel, met de naam Kyrago's. Deze naam is gebaseerd op de oorsprong van onze liefde voor de Vizsla: Kyra. Zij vertegenwoordigd in onze ogen de mogelijkheid om te werken naar een eigen lijn binnen de Magyar Vizsla. Daarbij streven wij naar de oude rasstandaard; niet te grote, grove hond,  maar juist een mooie, indrukwekkende en elegante werkhond met een enorme jachtpassie. Vandaar dat we dus ook erg selectief zijn met de ouder Vizsla's. We trainen onze honden zelf en brengen ze ook zelf uit op jachtproeven en shows.

Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer en we zijn lid van de Nederlandse en Duitse Vizslavereniging.  Zo af en toe fokken wij zeer zorgvuldig een nestje. Daarbij staat de gezondheid  en de genen van de ouder hond voorop.

U bent natuurlijk altijd van harte welkom om kennis te komen maken met ons en onze honden, op onze prachtige locatie aan het water van het Oldambtmeer. Als u vragen heeft, kunt u altijd mailen of bellen.

groeten, 

Tom en Sylvia